Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Basföreläsning i samverkan

Utväg Skaraborg erbjuder årligen en föreläsning för våra samverkande myndigheter om grundläggande kunskaper kring våld i nära relation. Föreläsningen riktar sig till yrkesverksamma inom Skaraborg.

Dagen arrangeras med stöd av Länsstyrelsen Västra Götaland, Samordningsförbundet och Folkhälsa och Social hållbarhet Skaraborg.

När

Årets utbildning genomfördes 2 mars 2023. Utbildningen återkommer torsdagen 7 mars 2024.

Power Point

Plats

Scandic Billingen, Skövde.

Innehåll

Under förmiddagen föreläser Utväg Skaraborg om grundläggande kunskap kring problematiken våld i nära relation:

  • Vad är våld?
  • Vilka är våldets konsekvenser?
  • Hur kan frågor om våld ställas?
  • Vilket stöd finns att få i Skaraborg?

Under eftermiddagen presenteras olika lokala verksamheter som arbetar i kedjan, från förebyggande insatser till behandlande arbete, exempelvis från polis/åklagare, socialtjänst, hälso- sjukvård och frivillighetsorganisationer.

Målgrupp

All personal som i sitt arbete och i sin verksamhet i Skaraborg kommer i kontakt med problematik som rör våld i nära relation. Till exempel personal inom skola, vård, rättsväsende, socialtjänst och andra människonära yrken som behöver grundläggande kunskaper i ämnet.

Kostnadsfri

Då dagen arrangeras i samverkan och deltagare är verksamma inom Skaraborg är tillfället kostnadsfritt. Utväg tar en avgift på 500 kronor för deltagare som inte avbokar sin plats innan angivet datum, därav efterfrågas fakturauppgifter vid anmälan.

Lunch på egen hand

Under dagen ingår kaffe/te och smörgås, men deltagaren ombesörjer själv lunch. 

Anmälan

 


Senast uppdaterad: 2023-03-09 06:12