Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tips om andra verksamheter

Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK)

Kvinnofridslinjen – Sweden´s National Women´s Helpline

Kvinnofridslinjen ger stöd till dig som utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Samtalet är gratis och du är anonym när du ringer.

Sveriges nationella stödtelefon för våldsutsatta män

Stödlinjen för män är en nationell stödtelefon för män som utsatts för fysiskt eller psykiskt våld av en närstående eller sexuellt våld. 

Sveriges nationella stödtelefon för våldsutsatta transpersoner

Stödlinjen för transpersoner är en nationell stödtelefon för vuxna transpersoner, inklusive ickebinära, som utsatts för fysiskt eller psykiskt våld av en närstående eller sexuellt våld.

Kvinnojourer i Skaraborg

Kvinnohuset Tranan

Kvinnohuset Tranan finns i första hand till för dig som är utsatt eller riskerar att utsättas för våld i en nära relation. Vi kan stötta och hjälpa dig, dina barn och andra anhöriga med råd och stöd via telefon, chatt, e-post eller genom vår samtalsmottagning.

Kvinnojouren Linnéan 

Till Kvinnojouren Linnéan kan du vända dig om du är utsatt för hot och/eller våld och behöver någon att prata med. Vi erbjuder dig stödsamtal och rådgivning kring din situation, samt information om vilket stöd du kan få från olika myndigheter.

Kvinnojourer i Södra Älvsborg

Kvinnojouren och Tjejjouren Olivia

Kvinnojouren och Tjejjouren Olivia erbjuder stödsamtal per telefon eller i sina lokaler. De har också ett skyddat boende för kvinnor och barn som tvingats lämna sitt hem på grund av våld.

Kvinnojouren Borås

Kvinnojouren i Borås erbjuder våldsutsatta kvinnor hjälp och stöd. Tjejjouren har fokus på unga samt våldsförebyggande arbete. Stöd och prevention har blivit allt viktigare delar i verksamheten, något som de arbetar väldigt mycket med idag.

Kvinnojouren i Mark, Svenljunga & Tranemo

Kvinnojouren ställer upp för kvinnor som blivit utsatta för fysiskt eller psykiskt våld, eller känner sig hotade och behöver någon att tala med.

MUM – mottagning för unga män

MUM är en sex- och relationsmottagning för unga män mellan 18 och 30 år. På MUM finns sjuksköterska, kurator, psykolog och läkare. 

Ungdomsmottagning på nätet

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer.

Välja att sluta

Välj att sluta är en telefonlinje för dig som vill ha hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende.

Hedersrelaterat förtryck och våld

För dig som är utsatt

Är du eller någon annan du känner utsatt för hedersrelaterat förtryck och/eller våld? Då kan du kontakta Resurscentrum för att få råd och stöd. 

 


Senast uppdaterad: 2024-04-08 10:23