Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som söker stöd

Utväg vänder sig till dig som har utsatts för våld, dig som har utövat våld och barn som upplevt våld i nära relation. Du som närstående kan också påverkas av våld som förekommer, och det finns stöd till dig som inte är i våldets direkta närhet.

Våld i nära relation är ett stort samhällsproblem och förekommer oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet, ekonomiska förutsättningar, funktionsförmåga eller ålder.

Våld handlar inte bara om fysiska uttryck som fasthållande, sparkar och slag. Det handlar även om psykiskt våld, som kränkningar, hot och kontroll, och sexualiserat våld, som kränkande beröringar eller oönskade sexuella handlingar.

Utväg arbetar för att våld i nära relationer på sikt ska upphöra helt och vårt arbete bygger på att motverka upprepning av våld och minska dess förekomst.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss själv via telefon eller via 1177. Om du redan har en kontakt med någon av våra samverkande myndigheter så kan du be att de förmedlar kontakten. Med hänvisning till verksamhetens starka sekretess undviker vi kontakt via mejl.


Senast uppdaterad: 2024-04-08 09:06