Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om Utväg

Utväg erbjuder stöd i form av enskilda samtal och gruppverksamhet för personer som är eller har varit utsatta för våld, personer som utövar eller har utövat våld och barn och unga som har upplevt våld. Vi arbetar också med utbildningar och andra kompetenshöjande insatser för och tillsammans med samverkande myndigheter. Utväg finns i Skaraborg och i Södra Älvsborg.

Utväg har ett förebyggande perspektiv. Vi arbetar för att myndighetsgemensamt sprida information och öka kunskapen om våld i nära relation generellt i samhället och specifikt inom de samverkande myndigheterna.

Samverkande myndigheter är hälso- och sjukvård, socialtjänst, Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten. Utväg är en del av Västra Götalandsregionen.

  • Expertinslaget – #11 Utväg Skaraborg
    Lars Andersson och Rebecka Wäring arbetar som kuratorer och samordnare på Utväg Skaraborg. Lär dig mer om deras arbete mot våld i nära relationer och varför de heter just “Utväg”. Hur ser deras behandling av våldsutsatta barn och vuxna ut? Och hur samarbetar de med polis och socialtjänst? Lyssna för att höra om deras viktiga arbete med att stoppa våld i nära relationer och begränsa våldets konsekvenser.
  • Expertinslaget – #12 Utväg Södra Älvsborg
    Möt Annika Ackerud, legitimerad kurator och samordnare på Utväg Södra Älvsborg. Hur ser egentligen arbetet ut i en verksamhet där man arbetar med både våldsutsatta och våldsutövare? Hur fungerar gruppverksamheten “Icke-våldsgrupp för män”? Vilken hjälp kan Utväg ge personer som utövar våld? Lyssna för att lära dig mer om enhetens arbete mot våld i nära relationer.

Se hur det ser ut på en av Utvägs verksamheter, Utväg Skaraborg i Skövde.

Hur kan stödet se ut och vad säger forskningen?

Mediaflow Player (mediaflowpro.com)


Senast uppdaterad: 2024-04-08 09:20