Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kontaktpersonsnätverk

I varje samverkande myndighet finns utsedda kontaktpersoner. Deras roll är att ta ett särskilt ansvar för att se till att våld i nära relationer är en aktuell fråga i den egna verksamheten. Utväg kan hjälpa dig som kontaktperson med information, träffar för hela eller delar av nätverket och ge feedback på exempelvis handlingsplaner eller andra policydokument som rör våld i nära relation.

Nätverket består av representanter från Utvägs samverkande myndigheter: hälso-och sjukvård, socialtjänst, Polisen, Åklagarkammare, Kriminalvård samt frivilligorganisationer. Om du är intresserad av uppdraget som kontaktperson eller vill veta mer om kontaktpersoner i din verksamhet kan du kontakta oss.

Nätverksträff för kontaktpersoner

När

Måndag 29 maj 2023, 9:00-16:00 Nätverkstäff Skaraborg 29 maj 2023

Vi är i planeringsstadiet inför nästa träff med kontaktpersonsnätverket som denna gång kommer att ha fokus på Barns upplevelser av våld, familjerätt och vårdnadstvister.

På förmiddagen kommer Karin Röbäck de Souza att föreläsa utifrån sin forskning och kunskap om Barns röster i vårdnadstvister och på eftermiddagen kommer familjerätten i Skövde att berätta om sitt arbete. Det kommer också finnas utrymme för frågor och diskussion.

Inom kort kommer en inbjudan med detaljerat program och anmälningslänk, men redan nu vill vi påminna er om att frigöra den 29 maj i kalendern för att mötas på Scandic Billingen i Skövde.  

Plats

Scandic Billingen i Skövde

Kostnad

Tillfället kostar 600 kronor exklusive moms. I priset ingår fika förmiddag och eftermiddag samt lunch. Självkostnadspris för att täcka konferenslokal och förtäring.

Innehåll

Tema: Barns upplevelser av våld, familjerätt och vårdnadstvister. 

Program (kommer inom kort)

 

Anmälan

Länk kommer inom kort

Inbjudan för utskrift

Inbjudan för utskrift kommer inom kort

Vi hälsar Utvägs kontaktpersoner välkomna på nätverksträff!

Inbjudan riktar sig till dig som arbetar i någon av verksamheterna i Utväg Södra Älvsborgs myndighetssamverkan och är utsedd kontaktperson för din arbetsplats mot Utväg.

Nätverksträffen är kostnadsfri, men en avgift tillkommer om deltagare inte meddelar förhinder eller avanmäler sig inom angivet slutdatum. Höstens nätverksträff äger rum på konferenscentrum Estrad i Alingsås. Varmt välkomna! 

När

Onsdag 3 maj 2023, 8:30-12:00

Plats

Borås

Program för dagen, preliminärt

8:30 Dagen inleds med registrering samt kaffe och smörgås.

9:00 Kerstin Nettelblad, verksamhetschef, ger en presentation av KP-nätverkets funktion och syfte. Presentation av deltagarna. 

9:30 Utväg Södra Älvsborg håller en föreläsning om arbetet med Våldsutövare  

10:15 Paus 

10:30 Workshop kring att möta våldsutövare 

11:00 Gruppsamtal om dagens tema 

11:45 Återkoppling och önskemål tankar inför nästa tillfälle den 10/11 2023.   

12:00 Slut för dagen.

Anmälan

Nätverksträffen är kostnadsfri, men en avgift på 500 kronor debiteras deltagare om plats ej avbokas. Anmälan sker genom länk nedan: Kontaktpersonsnätverksträff Utväg Södra Älvsborg - Regionkalendern (vgregion.se)


Senast uppdaterad: 2022-11-10 09:41