Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Schyssta relationer

Gruppledarutbildning för personal inom LSS, habilitering, socialpsykiatri samt särskola i syfte att synliggöra och förebygga våld i nära relation.

När

Vid intresse skicka ett mejl till Kerstin Nettelblad. Utbildningen möjliggörs vid tillräckligt många intresseanmälningar. 

kerstin.nettelblad@vgregion.se

Innehåll

Utväg Skaraborg erbjuder en utbildning om att leda samtalsgrupper i metoden Schyssta relationer. Samtalsgrupperna tar upp viktiga ämnen med syfte att förebygga våld i nära relationer och främja goda relationer. 

Utbildningen hålls under 2,5 dagar och i priset ingår lunch, fika samt materialet som tillhör manualen. 

Kostnad

Utbildningen kostar 14 000 kronor exklusiv moms.

Bakgrund 

Funktionsnedsättning kan innebära en ökad sårbarhet och ett ökat beroende av andra personer. Det kan öka risken för att utsättas för våld i nära relation. För en del som utsätts för våld kan det också vara svårt att beskriva vad som hänt och det kan ibland finnas svårigheter med att bli trodd. Det kan gälla personer med tal- och språksvårigheter och personer med utvecklingsstörning eller med en psykisk funktionsnedsättning.

Bakgrunden till metoden Schyssta relationer var att personal från ett LSS-boende kontaktade Utväg Skaraborg då de var oroliga att flera brukare använde våld i sina relationer. Personalen har kompetens om målgruppen och inriktning blev att utforma ett material som personalen själva kan arbeta med tillsammans med brukare.

Manualen har också används i ungdomsgrupper som inte tillhör målgruppen funktionsvariation, och kan tillämpas brett i arbetet att förhindra och förebygga våld i nära relation.


Senast uppdaterad: 2024-04-08 09:18