Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningar

Information och tider för Utvägs utbildningar under

 

Utvägs Grundutbildning, Fördjupningsutbildning och Samtal med barn - erbjuds Utvägs samverkande myndigheter och är kostnadsfria. Alla våra utbildningar innefattar två förmiddagar. Utbildningar hålls i Utvägs lokaler, Österlånggatan 64, Borås om inte annat anges.

Grundutbildning genomförs under två halvdagar. Tema för grundutbildningen som genomförs i workshopform är: Om Utväg och Uvägs uppdrag, Vad är våld, Konsekvenser av våld och Synliggörande av våld. 

Men anledning av rådande läge gällande Covid-19, finns i nuläget ingen planerad utbildning. 

Fördjupningsutbildningen genomförs under två halvdagar och syftar till att ge kompetens i att kunna möjliggöra och genomföra samtal om våld med våldsutsatta och våldsutövare. Fokus ligger här på att ge kunskap om orsaker till våld i nära relation samt på praktiska övningar i samtalet och arbetet med våldsutsatta och våldsutövare. För att anmäla sig till fördjupningsutbildningen krävs att man också har gått grundutbildningen eller motsvarande. Exempelvis NCK:s webutbildning.

 

Barnsamtalsutbildning genomförs under två halvdagar och syftar till att ge kompetens i att kunna möjliggöra och genomföra samtal om våld med barn som levt i våld. För att gå

Adressen för alla utbildningar: Utväg, Österlånggatan 64, Borås.


 

Certifierande utbildning i att leda ickevåldsgrupp för våldsutövare

Utväg Södra Älvsborg erbjuder; 

Certifierande utbildning i att leda icke-våldsgrupp är en 5-dagars utbildning med Per Isdal (ATV). Denna utbildnings syfte är att ge kunskap och färdigheter att vara gruppledare i Utvägs icke-våldsgruppskoncept utarbetat av Per Isdal (ATV) för Utväg Södra Älvsborg och Utväg Göteborg. Utbildningen hålls återkommande i augusti varje år i Borås. Utbildningen är mycket efterfrågad och anmälningar tas emot fortlöpande.

På grund av rådande pandemi har vi inte haft möjlighet att kunna genomföra eller planera utbildning under 2021.

Datum för 2022 kommer att publiceras inom kort.

 

 

 


Senast uppdaterad: 2021-06-15 10:32