Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jubileumskonferens Utväg 20 år

En (ut)väg kantad av personer
Fotograf: Claes Nilsson

Utväg firar 20 år av samverkan!

I år är det 20 år sedan beslut togs att Södra Älvsborgs 10 kommuner i samverkan med Hälso- och sjukvård, Polis, Åklagarkammare och Kriminalvård ska samverka i arbetet mot våld i nära relationer. Som en specialistverksamhet att hänvisa våldsutsatta, våldsutövare och barn till skapades UTVÄG.

Detta uppmärksammade vi genom att arrangera en jubileumskonferens. Här finns 

När:

21 oktober 8:30-16:30.

Var:

Konferensanläggning Pulsen i Borås. Vi kommer också möjliggöra för deltagare att följa konferensen digitalt, och hänvisar till de två olika länkarna för anmäla till eventet! 

Målgrupp:

Konferensen vänder sig till dig som arbetar inom någon av Utvägs myndighetsamverkande verksamheter, det vill säga; Polis, Kriminalvård, Åklagarkammare, Hälso-och sjukvård eller inom kommunal Socialtjänst. Vi vänder också inbjudan till frivilligorganisationer såsom kvinno-/tjejjourer, RFSL, Bris, RB, BoJ inom Södra Älvsborg.

För att möjliggöra spridning av deltagande från de olika verksamheterna, kommer platser öronmärkas för de olika områdena. Antal platser är begränsat till 200. Vi har ingen gräns på deltagande för de digitala konferensplatserna. 

Innehåll: 

(Tiderna kan komma att justeras)

09:00 Inledning och presentation av dagen

09:30 Arbetet i myndighetssamverkan presenteras. Hur går kedjan i ett våldsärende till? Hur ser arbetet med våld i nära relation ut i de olika verksamheterna i Södra Älvsborg? Varje inbjuden verksamhet gör en presentation på 15 minuter, och 5 minuter avsätts till frågor. 

12:00 Lunch. Ingår i konferensen och serveras på Pulsen. 

13:00 Föreläsning av Per Isdal, psykolog och grundare till ATV (alternativ till våld) i Norge. Per har varit en viktig person för Utväg under många år och kommer bland annat reflektera över arbetet med våld i nära relationer ur ett historiskt perspektiv samt med spaning mot framtiden.

16:00 Sammanfattning av dagen och avslutning.

16:30 Konferensen avslutas.

18:00 Konferensmiddag för anmälda deltagare. Även denna på Pulsen. 

per isdal.jpg

Kostnadsfritt: Länsstyrelsen Västra Götaland har ett särskilt ansvar för att den nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor får genomslag i länen. De arbetar även för att stärka samverkan mellan myndigheter, kommuner, regioner, civilsamhällets organisationer och andra aktörer.

Med hjälp av kompetensstöd från Länsstyrelsen samt medel från samtliga samverkande kommuner och Västra Götalandsregionen erbjuds konferensen kostnadsfritt!

Bildresultat för länsstyrelsen västra götalands län

OBS! För deltagare som inte lämnar återbud inom utsatt datum skickas faktura på 1000:-

Anmälan: Anmälan till den fysiska konferensen på Pulsen görs via Jubileumskonferens Utväg Södra Älvsborg - Regionkalendern (vgregion.se)

Anmälan till att delta digitalt på konferensen görs via länk: Jubileumskonferens- Digitalt - Regionkalendern (vgregion.se)

Konferensmiddag- tillval

För att sätta utropstecken efter jubileet anordnar Utväg en konferensmiddag som tar vid där konferensen slutar. Konferensen är ett extra tillval, och är helt frivilligt för deltagaren. Konferensfesten blir en möjlighet att nätverka och träffa yrkesverksamma från andra verksamheter under mer uppslupna former. I avgiften ingår 3-rätters supé och underhållning av formidabla Bäckbrothers Jazz Tivoli

Konferensmiddagen kostar 500:- och anmälan görs i samband med anmälan till konferensen. 

 

Frågor gällande konferensen; kirsi.dufva@vgregion.se 

Vi önskar dig hjärtligt välkommen med din anmälan till konferensen!    

         
                                
Senast uppdaterad: 2022-01-14 17:40