Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om Utväg

Om Utväg

Myndighetssamverkan

Utväg är en myndighetssamverkan i arbetet mot våld i nära relation. Samverkande myndigheter är Hälso- och sjukvården, Socialtjänsten, Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten. Berörda kommuner är Alingsås, Bollebygd, Borås, Herrljunga, Lerum, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.

Uppdrag och mål

Utväg har ett förebyggande perspektiv och arbetar för att myndighetsgemensamt medvetandegöra och öka kunskapen samt sprida information om våld i nära relation generellt i samhället och specifikt inom de samverkande myndigheterna.

Utvägs övergripande mål är att minska våld i nära relation i Södra Älvsborg samt att förbättra skyddet och omhändertagandet av de barn och vuxna som ändå drabbas. Utvägs målgrupp är personer som utsätts för våld eller hot om våld av någon som personen har eller har haft en parrelation med, de barn som finns i dessa familjer samt de som utövar våldet.

Målen ska uppnås dels genom att varje deltagande myndighet ökar sin kunskap och förbättrar arbetet inom sitt ansvarsområde, dels genom att Utväg utvecklar och erbjuder stöd- och/eller behandlingsverksamhet som riktar sig till Utvägs kärnverksamhet, det vill säga våldsutsatta, våldsutövare och barn.

 


Senast uppdaterad: 2022-03-14 15:57