Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som söker stöd

utvägs logotyp

Att komma i kontakt med verksamheten

Våld i nära relation

Våld i nära relation är ett stort samhällsproblem och förekommer oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet, ekonomiska förutsättningar, funktionsförmåga eller ålder.

Våldet handlar inte bara om fysiska uttryck (fasthållande, sparkar, slag) utan även om psykiskt (kränkningar, hot, kontroll) och sexualiserat (kränkande beröringar eller oönskade sexuella handlingar) våld. 

Utväg arbetar för att våld i nära relationer på sikt ska upphöra helt och vårt arbete bygger på att vi vill motverka upprepning av våld och minska dess förekomst. För att åstadkomma detta vänder vi oss till alla parter; den som har utsatts för våldet, den som har utövat våldet och barnen som upplevt våldet. Vi vet också att närstående kan påverkas av det våld som förekommer/ förekommit och kan erbjuda stöd även för dem som inte är i våldets direkta närhet.

Utväg är också en hbtq-inkluderande verksamhet.

Kontaktvägar

Med hänvisning till verksamhetens starka sekretess hänvisar vi Dig som söker stöd att kontakta oss via telefon.  Vid ej svar, lämna meddelande så blir du kontaktad.
Utväg Södra Älvsborg har telefontid måndag-fredag, kl. 8.00-9.00 
0707-16 09 29  

eller via vårdguiden; Utväg Södra Älvsborg, Borås - 1177 Vårdguiden

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti 2022 kommer Utväg inte ha möjlighet att boka tider för nya stödsökande. Verksamheten är tillgänglig via telefon på ovanstående nummer för rådgivning, konsultation och vägledning. 


Senast uppdaterad: 2022-06-07 07:22