Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utväg Södra Älvsborg

Utväg Södra Älvsborg är en myndighetssamverkan som arbetar mot våld i nära relation. Samverkande myndigheter är hälso- och sjukvården, polisen, kriminalvården och Åklagarmyndigheten samt socialtjänsten i Södra Älvsborgs tio kommuner. Utväg Södra Älvsborg har också samverkan med den idéburna sektorn i form av kvinnojourer, brottsofferjourer och RFSL med flera.

Utväg arbetar utifrån följande definition av våld i nära relation:

"Våld är varje handling riktad mot en annan person, som genom denna handling skadar, smärtar, skrämmer eller kränker, får denna person att göra något mot sin vilja eller avstå från något som den vill." (P. Isdal)
 

Utvägs kärnverksamhet är stöd i form av enskilda samtal och gruppverksamhet för personer som är eller har varit utsatta för våld, personer som utövar/har utövat våld och barn och unga har upplevt våld.

  1. Utväg arbetar också med utbildningar och andra kompetenshöjande insatser för och tillsammans med de samverkande myndigheterna.

Lyssna på Pod om Utväg

 


Senast uppdaterad: 2022-03-14 15:53