Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Våld i nära relation

Våld i nära relation-basutbildning i samverkan

Basutbildning i samverkan

Utväg erbjuder årligen en föreläsning för våra samverkande myndigheter och verksamheter om grundläggande kunskaper om problematiken våld i nära relation. Föreläsningen riktar sig till yrkesverksamma inom Skaraborg. Dagen arrangeras med stöd av Länsstyrelsen Västra Götaland.

Under förmiddagen med föreläsningen av Utväg Skaraborg förmedlas grundläggande kunskap om problematiken våld i nära relation:

  • Vad är våld?
  • Vilka är våldets konsekvenser?
  • Hur kan frågor om våld ställas?
  • Vilket stöd finns att få i Skaraborg?

Under eftermiddagen dagen presenteras olika lokala verksamheter som arbetar i kedjan från förebyggande insatser till behandlande arbete. Vi får möta representanter från polis, åklagarkammare, socialtjänst, kvinnohuset Tranan, Brottsofferjouren BOJ, skolkurator och personal från akutsjukvård.

Målgrupp

All personal som i sitt arbete och i sin verksamhet i Skaraborg kommer i kontakt med problematik som rör våld i nära relation, till exempel personal inom skola, vård, rättsväsende, socialtjänst och andra människonära yrken och som behöver grundläggande kunskaper i ämnet.

Nästa utbildningsdag

Torsdagen 1 september 2022, 09:00-16:00.

Plats

Scandic Billingen, Skövde

Anmälan

Anmäl dig i formuläret nedan, så vi kan nå dig med rätt information! 

Utväg Skaraborg Basföreläsning Våld i nära relation - Regionkalendern (vgregion.se)

         
symbolbild för Utväg Skaraborg

Senast uppdaterad: 2022-02-28 14:52