Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FREDA

Två-dagars utbildning i riskbedömningsmaterialet FREDA med Linn Moser Hällen. Utbildningen sker digitalt. I samarbete med Länsstyrelsen VGR är utbildningen kostnadsfri.

Vad är FREDA?

FREDA är Socialstyrelsens standardiserade bedömningsmetoder i arbetet mot våld i nära relationer. Under utbildningen kommer du att få grundläggande kunskap och stöd för att kunna börja använda och implementera FREDA i din verksamhet.

Om utbildningen

Utbildningen omfattar två dagar och vi kommer att gå igenom bedömningsinstrumenten som ingår i FREDA, med fokus på FREDA-beskrivning och farlighetsbedömning. Utbildningens syfte är att ge personal inom socialtjänsten stöd i arbetet med att utreda och kartlägga våldsutsatthet, bedöma behov samt att göra strukturerade riskbedömningar och säkerhetsplaner. Föreläsningarna varvas med grupparbeten och praktiska övningar under hela utbildningen.

Målgrupp

Personal i Skaraborg och i Fyrbodal som i sitt yrke inom socialtjänsten möter våldsutsatta vuxna. 

Datum för utbildningen 

9-10 december 2021.

Evenemang (vgregion.se)


Senast uppdaterad: 2021-09-09 15:20