Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Schyssta Relationer

Gruppledarutbildning för personal inom LSS, habilitering, socialpsykiatri samt särskola i syfte att synliggöra och förebygga våld i nära relation.

Bakgrund 

Funktionsnedsättning kan innebära en ökad sårbarhet och ett ökat beroende av andra personer. Detta kan öka risken för att utsättas för våld i nära relation. För en del av dem som utsätts för våld kan det också vara svårt att beskriva vad som hänt och utöver det kan det ibland finnas svårigheter med att bli trodd. Det kan till exempel gälla personer med tal- och språksvårigheter och personer med utvecklingsstörning eller med en psykisk funktionsnedsättning.

Bakgrunden till metoden Schyssta Relationer var att personal från ett LSS boende i en samverkanskommun kontaktade Utväg Skaraborg eftersom de var oroade över att flera brukare använde våld i sina relationer. Kompetensen om målgruppen besitter personalen och inriktning blev att utforma ett material som personalen själva kan arbeta med tillsammans med brukare.

Manualen har också används i ungdomsgrupper som inte tillhör målgruppen funktionsvariation, och kan tillämpas brett i arbetet att förhindra och förebygga våld i nära relation.

Innehåll

Utväg Skaraborg erbjuder en tredagars utbildning att leda samtalsgrupper i metoden "Schyssta Relationer". Samtalsgrupperna tar upp viktiga ämnen där syftet är att förebygga våld i nära relationer och främja goda relationer. 

Utbildningen hålls under 2½ dag, och i priset ingår lunch, fika och manualmaterialet. 

När:

11-13 oktober på Utväg Skaraborg i Skövde.

Pris: 14 000:- exklusiv moms

Anmälan

 


Senast uppdaterad: 2022-02-28 11:05