Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utvägs Kontaktpersonsnätverkk

Kontaktpersonsnätverket

Nätverket består av representanter från våra samverkande myndigheter; Hälso-och sjukvård, Socialtjänst, Polis, Åklagarkammare, Kriminalvård samt frivilligorganisationer.

Nästa tillfälle

30 november 2021-09:00-15:00

TEMA: Våld i unga relationer

Plats: Regionens Hus, Skövde

 

Sibel Korkmaz föreläser;

Bland ungdomar i åldern 15–19 år har nästan 60 procent varit utsatta för våld eller trakasserier i den egna kärleksrelationen.  Det framkommer i den första större svenska studien om ungas våld i relationer. 

I studien, som är en del i en avhandling av Sibel Korkmaz, Stockholms universitet, rapporterar många unga om olika former av våld i relationer. Nästan 60 procent av ungdomarna mellan 15 och 19 år svarar att de varit utsatta för någon form av fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld av en partner i en kärleksrelation.

– Tjejer rapporterar en högre andel upprepad utsatthet av våld i relationen. Killar rapporterar också våld i relationer, men då handlar det i större utsträckning om enstaka tillfällen. Där ser vi den tydligaste könsskillnaden, säger Sibel Korkmaz.

Anmälan 

Utväg Skaraborg Kontaktpersonsdag 9-15 - Regionkalendern (vgregion.se)


Senast uppdaterad: 2021-10-26 10:38