Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Basföreläsning i samverkan

Våld i nära relation-basutbildning i samverkan

Basutbildning i samverkan

Utväg erbjuder årligen en föreläsning för våra samverkande myndigheter och verksamheter om grundläggande kunskaper om problematiken våld i nära relation. Föreläsningen riktar sig till yrkesverksamma inom Skaraborg. Dagen arrangeras med stöd av Länsstyrelsen Västra Götaland.

Under förmiddagen med föreläsningen av Utväg Skaraborg förmedlas grundläggande kunskap om problematiken våld i nära relation:

  • Vad är våld?
  • Vilka är våldets konsekvenser?
  • Hur kan frågor om våld ställas?
  • Vilket stöd finns att få i Skaraborg?

Under eftermiddagen dagen presenteras olika lokala verksamheter som arbetar i kedjan från förebyggande insatser till behandlande arbete. Vi får möta representanter från polis, åklagarkammare, socialtjänst, kvinnohuset Tranan, Brottsofferjouren BOJ, skolkurator och personal från akutsjukvård.

Målgrupp

All personal som i sitt arbete och i sin verksamhet i Skaraborg kommer i kontakt med problematik som rör våld i nära relation, till exempel personal inom skola, vård, rättsväsende, socialtjänst och andra människonära yrken och som behöver grundläggande kunskaper i ämnet.

Nästa utbildningsdag

Torsdagen 1 september 2022, 09:00-16:00.

Plats

Scandic Billingen, Skövde

Anmälan

Anmäl dig i formuläret nedan, så vi kan nå dig med rätt information! 

Utväg Skaraborg Basföreläsning Våld i nära relation - Regionkalendern (vgregion.se)

         
symbolbild för Utväg Skaraborg

Senast uppdaterad: 2022-02-28 15:16