Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utsatt för våld

Kvinnor i grupp

Här får du information om vilket stöd Utväg erbjuder, och hur du kan få kontakt med verksamheten.

Utväg Skaraborg definierar våld som "varje handling riktad mot en annan person, som genom denna handling skadar, smärtar, skrämmer eller kränker, får denna person att göra något mot sin vilja eller avstå från något som den vill."

Att vara utsatt för våld kan vara att känna sig rädd eller otrygg med sin partner, uppleva att Dina handlingar kontrolleras, ifrågasätts och kritiseras, att Din sexuella integritet inte respekteras och/ eller att du tagit emot slag, sparkar, knuffar. Våldet kan vara pågående, eller så kan Du ha upplevt detta i tidigare relationer.

Vi erbjuder stöd

Utväg erbjuder Dig stöd i form av enskilda samtal och gruppverksamhet. De enskilda samtalen utgår ifrån och fokuserar på Dig och det våld Du har upplevt.

Gruppverksamheten bedrivs i Skövde och Lidköping och leds av utbildade gruppledare. Allt stöd är kostnadsfritt och frivilligt. Till oss kan Du komma på flera sätt. Du kan ta kontakt själv via telefon eller via 1177. Om du redan har en kontakt med någon av våra samverkande myndigheter så kan Du be att de förmedlar kontakten. Med hänvisning till verksamhetens starka sekretess undviker vi kontakt via mail.

Utväg Skaraborg har telefontid:
måndag - fredag 8:00-9:00
Tel: 0700- 85 25 06

Eller via www.1177.se

 

 


Senast uppdaterad: 2021-09-09 14:59