Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utövat våld

Stolar i ring

Här får du information om vilket stöd Utväg erbjuder, och hur du kan få kontakt med verksamheten.

Utväg definierar våld som "varje handling riktad mot en annan person, som genom denna handling skadar, smärtar, skrämmer eller kränker, får denna person att göra något mot sin vilja eller avstå från något som den vill".

Att utöva våld kan vara att skrämma sin partner och/ eller barn, att ge utlopp för sin ilska på sådant sätt att närstående känner sig otrygga, uttrycka sig kränkande, inte respektera partners sexuella integritet och/eller utöva fysiskt våld i form av fasthållande, slag, knuffar och liknande.

Vi erbjuder stöd

Utväg erbjuder Dig stöd i form av enskilda samtal och gruppverksamhet. De enskilda samtalen utgår ifrån och fokuserar på Dig och det våld Du har upplevt. Gruppverksamheten bedrivs i Skövde och leds av utbildade gruppledare. Du kan välja mellan två olika gruppverksamheter; grupp för utövare av våld eller grupp för föräldrar som bär ansvar för våld. Allt stöd är kostnadsfritt och frivilligt.

Hur Du går tillväga

Till oss kan Du komma på flera sätt. Du kan ta kontakt själv via telefon eller via 1177. Om du redan har en kontakt med någon av våra samverkande myndigheter så kan Du be att de förmedlar kontakten. Med hänvisning till verksamhetens starka sekretess undviker vi kontakt via mail.

Utväg Skaraborg har telefontid:
måndag - fredag 8:00-9:00
Tel: 0700- 85 25 06

Eller via www.1177.se

 


Senast uppdaterad: 2022-01-07 14:48