Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som söker stöd

Utväg använder Per Isdals definition av våld i nära relation enligt följande; "Våld är varje handling riktad mot en annan person, som genom att denna handling skadar, smärtar, skrämmer eller kränker, får denna person att göra något mot sin vilja eller avstå från att göra något den vill".  Att utsätta barn för att uppleva våld i hemmet, är att jämställa med att utsätta barn för fysiskt och/eller psykiskt våld.

Med hänvisning till verksamhetens starka sekretess hänvisar vi Dig som söker stöd att kontakta oss via telefon. Vid ej svar, lämna meddelande så blir du kontaktad.
Utväg Skaraborg har telefontid måndag till fredag, kl. 8.00-9.00.

Informationsfilm om Utväg

Se filmen Välkommen till Utväg.

 

Våld i nära relation är ett stort samhällsproblem och förekommer oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet, ekonomiska förutsättningar, funktionsförmåga eller ålder.

Våldet handlar inte bara om fysiska uttryck (fasthållande, sparkar, slag) utan även om psykiskt (kränkningar, hot, kontroll) och sexualiserat (kränkande beröringar eller oönskade sexuella handlingar) våld. 

Utväg arbetar för att våld i nära relationer på sikt ska upphöra helt och vårt arbete bygger på att vi vill motverka upprepning av våld och minska dess förekomst. För att uppnå detta vänder vi oss till alla parter; den som har utsatts för våldet, den som har utövat våldet och barnen som upplevt våldet. Vi vet också att närstående kan påverkas av det våld som förekommer/ förekommit och kan erbjuda stöd även för dem som inte är i våldets direkta närhet.

Utväg är också en hbtq-inkluderande verksamhet.


Senast uppdaterad: 2022-03-28 13:44