Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utväg Skaraborg

Utväg Skaraborg är en myndighetssamverkan som arbetar mot våld i nära relation. Samverkande myndigheter är hälso- och sjukvården, polisen, kriminalvården och Åklagarmyndigheten samt socialtjänsten i Skaraborgs samtliga 15 kommuner. Utväg Skaraborg har också samverkan med den idéburna sektorn i form av kvinnojourer, brottsofferjourer, RFSL Skaraborg med flera.

Vad är våld?

Utväg arbetar utifrån följande definition av våld i nära relation:

"Våld är varje handling riktad mot en annan person, som genom denna handling skadar, smärtar, skrämmer eller kränker, får denna person att göra något mot sin vilja eller avstå från något som den vill." (Per Isdal)
 

Utvägs kärnverksamhet är stöd i form av enskilda samtal och gruppverksamhet för personer som är eller har varit utsatta för våld, personer som utövar/har utövat våld och barn och unga har upplevt våld.

Utväg arbetar också med utbildningar och andra kompetenshöjande insatser för och tillsammans med de samverkande myndigheterna.

Lyssna på Pod om Utväg 

 


Senast uppdaterad: 2022-03-14 15:53