Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Det professionella samtalet och mötet med våldsutövare

Innehåll

Utbildningen genomförs under en heldag och två halvdagar och syftar till att öka förmåga samt att bli tryggare för att bedriva och genomföra samtal med personer som utövat våld i en nära relation.

När

  • Heldag tisdag den 9 april 2024
  • Halvdag tisdag den 7 maj 2024
  • Halvdag tisdag den 28 maj 2024

Deltagaren förbinder sig att delta vid samtliga utbildningstillfällen. 

Plats

Utväg Södra Älvsborg, Österlånggatan 64 Borås.

Innehåll

Utbildningen är uppdelad i tre delar och är upplagd som en blandning mellan teori om våld i nära relationer och praktiska övningar. Första dagen har ett större fokus på en teoretisk inramning om våld i nära relation. De andra dagarna ägnas åt arbete med fallbeskrivningar och ärenden från deltagarens vardag. 

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till personer som i sitt arbete möter och har samtal med våldsutövare. Deltagaren har med sig ärenden (case) från sin arbetsplats. 

Utbildningen förutsätter att deltagaren har grundkompetens i ämnet våld i nära relation och tidigare deltagit på Utvägs grundutbildning eller motsvarande, exempelvis Webbkurs om våld - Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) - Uppsala universitet (uu.se) eller Basutbildningar - Valdinararelationer.se

Kostnadsfri

Utbildningen är kostnadsfri för Utväg Södra Älvsborgs samverkande myndigheter. För övriga verksamheter utan för upptagningsområdet kostar utbildningen 8 000 kronor exklusive moms.

Anmälan

Samtal om våld. Det professionella samtalet och mötet med vålsdutövare

Frågor

Vid frågor, kontakta:

 


Senast uppdaterad: 2024-04-08 09:16