Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samtal om våld

Utbildningen genomförs under två halvdagar och syftar till att ge ökad kompetens för att möjliggöra och genomföra samtal om våld i nära relation med våldsutsatta och våldsutövare.

När

  • Måndag 28 mars, 13:15-16:15 (del 1)
  • Fredag 29 april, 13:15-16:15  (del 2)

Deltagaren förbinder sig att delta vid båda utbildningstillfällena. 

Plats

Utväg Södra Älvsborg, Österlånggatan 64 Borås.

Innehåll

Utbildningen är uppdelad i två delar och är upplagd som en blandning mellan teori om våld i nära relation och praktiska övningar. Första halvdagen har ett större fokus på en teoretisk inramning om våld i nära relation. Del två ägnas åt arbete med fallbeskrivningar och ärenden från deltagarens vardag. 

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till personer som i sitt arbete möter och har samtal med våldsutsatta eller våldsutövare. Deltagaren har med sig ärenden (case) från sin arbetsplats.

Utbildningen förutsätter att deltagaren har grundkompetens i ämnet våld i nära relation och tidigare deltagit på Utvägs grundutbildning eller motsvarande, exempelvis Nationellt centrum för kvinnofrids webbutbildning

Kostnadsfri

Utbildningen är kostnadsfri för Utväg Södra Älvsborgs samverkande myndigheter. 

Anmälan

Samtal om våld - Regionkalendern (vgregion.se)

Frågor

Vid frågor, kontakta:


Senast uppdaterad: 2022-11-09 13:09